El pantà de Sau-La sequera

El pantà de Sau és un embassament que pertany al riu Ter, creat per una pr esa municipi de Vilanova de Sau, i al peu de la serralada de lesGuilleries, que s’estén pels termes de Vilanova de Sau, les Masies de Roda, Tavertet i Santa Maria de Corcó, a la comarca d’Osona. situada al

Juntament amb el de Susqueda i amb el del Pasteral, forma part d’un sistema de tres pantans que uneix la comarca d’Osona amb la de la Selva.

L’embassament té una llargada de 17 Km. i 3 Km. d’amplada, amb una capacitat màxima de 151,3 hm³.

Actualment, es permet la pràctica d’esports nàutics.

El pantà, inaugurat el 1962, va cobrir el poble de Sant Romà, les restes del qual, especialment el campanar de l’església romànica del segle XI, són visibles quan el nivell de l’aigua embassada és baix.

wikipedia

Què és una sequera?

La sequera es pot definir com la manca persistent de precipitacions. Darrere d’aquesta senzilla definició, però, hi ha un fenomen de difícil identificació i caracterització perquè sovint no és perceptible fins que l’acumulació de dèficits de pluja o d’aportacions hídriques comença a produir danys. Al nostre àmbit, aquests efectes comencen a manifestar-se de manera contundent a partir de pocs mesos, entre tres i sis, depenent de les reserves de cada sistema de gestió (segons l’estat inicial, l’època de l’any, etc.). Les sequeres són una de les situacions meteorològiques adverses de més repercussions en el nostre territori, però cal no oblidar que fins i tot en condicions de normalitat el règim pluviomètric de Catalunya es caracteritza per la irregularitat general i, en particular, per una elevada variabilitat interanual, fruit del nostre clima mediterrani. L’any 2008 Catalunya va patir durant uns quants mesos una forta sequera.

agència catalana de l’aiguaAnuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: